Groningen (stad)

De Stad Groningen bereikt u in slechts 30 minuten (ca. 40 km.) vanaf het park. Groningen heeft ontzettend veel de bieden:

Hanzestad

Groningen heeft een rijke historie. In de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. Ook nu zijn de sporen van deze Hanzetijd in Groningen nog goed te zien. Dankzij het Hanzehuis dat alleen producten uit de oorspronkelijk Hanzesteden verkoopt, blijft deze geschiedenis leven.

Beste Binnenstad

Een zeer gastvrije binnenstad, goed bereikbaar en voldoende parkeer mogelijkheden. Laat u verrassen door de vele authentieke winkeltjes in deze oude Hanzestad.

De Martinitoren

Gelegen aan de Grote Markt is de bekendste en met zijn 96,8 meter ook de hoogste toren van de stad Groningen. De toren hoort bij de Martinikerk.

Groningen, waterstad

De stad Groningen wordt omringd door water en biedt doorvaarmogelijkheden naar Oost-Groningen, de Eems, het Lauwersmeer en Friesland. Groningen beschikt over een eigen jachthaven,  er kunnen kano’s en waterfietsen worden gehuurd. Pal tegenover het station vertrekt de rondvaartboot.

            

Hogenboom Landgoed Het Grote Zand**

Landgoed Het Grote Zand

Hof van Halenweg 2
9414 AG Hooghalen
Tel: 0593 - 59 24 80

Contact opnemen