Landgoed Het Grote Zand
Fietsvakantie Drenthe

Fietsvakantie in Drenthe

  • Ontdek dé fietsprovincie van Nederland
  • Talloze fietsroutes in de omgeving
  • Stap op je stalen ros en geniet

Verken Drenthe tijdens een mooie fietsvakantie

Drenthe is ongetwijfeld dé bestemming waar je op de juiste plek bent voor een fietsvakantie. Door de vele fietsknooppunten kan je mooie routes maken om Drenthe te ontdekken. Vanaf Landgoed Het Grote Zand ben je in mum van tijd onderweg voor een uitdagende route. Het vakantiepark is gelegen in een groene omgeving wat het een perfecte startlocatie maakt voor je fietsvakantie in Drenthe. Kies voor een ruime bungalow of een chalet en de vakantie kan beginnen.

Uitrusten in je comfortabele vakantiewoning

Na een mooie fietstocht over de paden langs heide, door bossen en gezellige brinkdorpen wil je natuurlijk even bijkomen. Dit kan in één van de goed uitgeruste bungalows of chalets. Ga jij voor extra luxe en kies je voor een bungalow met privé sauna? Door de ligging tussen het groen vind je de rust die je verdiend na het fietsen. Een goede uitvalsbasis voor een fietsvakantie in Drenthe. 

Hup, op je stalen ros!

Alles opgeladen? Of het nou je eigen accu is of de accu van jouw e-bike, het is tijd om de pedalen op te gaan. Meer dan 1700 km aan fietspaden liggen op je te wachten. Fietsen in Drenthe is dan ook zeker geen straf. Door het goede knooppunten netwerk maak je gemakkelijk een unieke route precies zoals jij wilt. Neem je je eigen fietsen mee? Kies ervoor om verder van het vakantiepark te beginnen en een andere kant van Drenthe te ontdekken. Liever geen eigen fiets meenemen? Dat is geen probleem! Op Landgoed Het Grote Zand kan je makkelijk een fiets huren. Wij hebben alvast een kleine selectie met leuke fietsroutes door Drenthe gemaakt. 

Fietsroute naar Kamp Westerbork

Een fietsroute die je door het mooie Drentse landschap naar Voormalig Kamp Westerbork voert. Een mooie fietsroute die een diepe indruk bij je achter zal laten en je niet snel gaat vergeten.

Rond en door de Drentse hoofdstad

Deze fietsroute laat je kennismaken met de hoofdstad Assen en omgeving. Van stad naar weide en heide. Een afwisselende route door het Asserbos en Nationaal Landschap Drentsche Aa.

De keigoede fietsroute

Drenthe en hunebedden, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze keigoede fietsroute voert je langs verschillende hunebedden en natuurschoon uit de oertijd!

Waarom wij zo van fietsen houden

Naast de Goudse kaas, klompen en tulpen is fietsen natuurlijk écht Nederlands. Niet zo gek natuurlijk, aangezien ons land redelijk vlak is en is uitgerust met zeer goede fietspaden. Op de fiets zie je meer en ervaar je de bestemming op een andere manier. Daarnaast kan je met de fiets op meer plekken komen dan wanneer je met de auto gaat. Het rijden op je stalen ros biedt nog meer voordelen. Zo is het goed voor je gezondheid. Door de beweging bevorder je de doorstroming van het bloed en heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Dus naast dat je veel kan zien ben je ook goed bezig voor je gezondheid. Een echte win-win situatie!

Zin om op de pedalen te stappen?

Vanaf Landgoed Het Grote Zand ben je zo op de mooiste fietspaden, ideaal voor jouw fietsvakantie in Drenthe. Na terugkomst is het heerlijk ontspannen in je eigen bungalow of chalet. Gezellig samen onder het genot van een hapje en drankje de dag doornemen. Kijk daarom snel welke accommodatie het beste bij jou past en ga er lekker op uit!

Hier vind je Landgoed Het Grote Zand

Kan ik fietsen huren op Landgoed Het Grote Zand?

Ja, bij de receptie van Landgoed Het Grote Zand is het mogelijk om fietsen te huren. De fietsen reserveer je tegen betaling. Of het nu voor een dag, een weekend of een week is, dit is allemaal mogelijk. Op die manier hoef je geen eigen fietsen mee te nemen en kan je toch genieten van de mooie natuur van Drenthe.

Zijn er oplaadpunten voor e-bikes aanwezig op het vakantiepark?

Bij het restaurant zijn er mogelijkheden om je e-bike op te laden. Natuurlijk kan je ook in je eigen bungalow of chalet gebruik maken van de faciliteiten om je e-bike op te laden.
Door het uitgebreide fietspaden netwerk in Drenthe, is het ook mogelijk om onderweg je e-bike op veel plekken op te laden.