Landgoed Het Grote Zand
Omgeving

Omgeving

Ontdek de omgeving

De omgeving van Landgoed Het Grote Zand is bij uitstek een gebied om je vakantie door te brengen. Heide en bos worden afgewisseld door akkervelden. Het dorp Hooghalen ligt slechts op 1 km. afstand van het park. In de nabije omtrek zijn pretparken, musea en een dierentuin aanwezig en tal van andere leuke dagtochten mogelijk.

Natuur

Direct vanaf het park gaan er fiets- en wandelpaden die je door de prachtige natuur in Drenthe leiden. Drenthe heeft het hele jaar veel te bieden: naast de rust en de natuur de mooie authentieke dorpen. De vele hunebedden getuigen dat dit oude cultuurland al duizenden jaren geleden werd bewoond.

Bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden zijn het hele jaar geopend. Wij willen je erop attent maken dat in de periode november t/m maart attracties beperkt geopend zijn of alleen in het weekend geopend zijn. Check vooraf de mogelijkheden of informeer bij de receptie.

Actuele openingstijden kun je checken op de desbetreffende website.

Heerlijk dagje shoppen

In slechts 30 minuten ben je in de binnenstad van Groningen. Hier kun je een heerlijk dagje shoppen en genieten van de Groningse gastvrijheid. Assen bereik je in slechts 10 minuten, Emmen in 20 minuten. In Emmen is een groot deel van het winkelcentrum overdekt zodat je ook met slecht weer heerlijk kunt genieten van een dagje uit.