Landgoed Het Grote Zand
Wandelvakantie Drenthe

Wandelvakantie Drenthe

  • Wandelen in natuurrijk Drenthe
  • Genieten van mooie uitzichten
  • Verken het Drentse Landschap te voet

Trek de wandelschoenen maar aan!

Lekker de buitenlucht in, rugtas gevuld met proviant voor onderweg en gaan. Loop de uitgestrekte heidevelden en bossen in en kom tot rust in de natuur. Voor de natuurliefhebbers is de provincie Drenthe een perfecte bestemming voor een wandelvakantie. Door de ligging van Landgoed Het Grote Zand, midden in de Drentse natuur, ben je snel op pad voor een mooie wandeling.

Naar hartenlust wandelen

Dat je in Nederland nog ongerepte natuur kan vinden kan je zelf ervaren tijdens een wandelvakantie in Drenthe. De provincie is één van de weinige plekken in ons land waar je dit nog terug kan vinden. Welke routes zijn in de omgeving van Landgoed Het Grote Zand interessant en mag je zeker niet missen? Wij hebben alvast een selectie gemaakt van interessante wandelroutes voor jong en oud. De uitgelichte routes bevinden zich allemaal op korte afstand van het vakantiepark en zijn daardoor makkelijk te bereiken. Vergeet ook zeker niet de rest van Drenthe te ontdekken. Door het diverse landschap wandel je van heide naar weide en van stad naar brinkdorp en maak je kennis met deze veelzijdige provincie. 

Melkwegpad

Via het Melkwegpad ga je in 5km langs het voormalige kampterrein van Kamp Westerbork en de radiosterrenwacht, onderweg kom je van alles te weten over ons sterrenstelsel. De route begint op nog geen 500 meter van Landgoed Het Grote Zand. Een mooie wandeling voor jong en oud.

Westerborkpad

Het Westerborkpad, een unieke wandelroute van 336km. De route is op te delen in meerdere etappes. Via dit pad kom je langs historische plekken, zoals voormalige werkkampen, synagogen en gedenkplekken. Kies welke etappe jou aanspreekt en ga op ontdekking door het Drentse Landschap.

Hijkerveld

Het Hijkerveld is één van de grootste heideveld gebieden van Drenthe. Kies voor een route van 4 of 7km en kom langs plekken die al in de IJzertijd bewoond waren. Start bij de Schaapskooi in Hijken en laat je verrassen door het boeiende landschap. Tip: goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe.

Waarom wij zo blij worden van wandelen?

Het is natuurlijk altijd fijn om in een andere omgeving te zijn. Om de andere omgeving goed te leren kennen en te ontdekken is wandelen dé perfecte manier om dit te doen. Verder biedt wandelen nog meer voordelen voor je gezondheid. Het zorgt voor meer ontspanning en een goede regulering van je dag- en nachtritme. Daarnaast werkt wandelen tegen diabetes, is het goed voor je longen en spijsvertering. Nog een mooie bijkomstigheid, het is wetenschappelijk bewezen dat je creatiever en gelukkiger wordt wanneer je dagelijks minimaal 30 minuten wandelt. Redenen genoeg om er op uit te trekken voor een wandelvakantie in Drenthe.  

Zin gekregen om de wandelschoenen aan te trekken?

Vanaf Landgoed Het Grote Zand is het gemakkelijk om meerdere wandelroutes te bereiken. Na afloop van de wandeling kom je goed tot rust in je comfortabele bungalow of chalet. Kijk daarom snel welke accommodatie het beste bij jou past en ga er lekker op uit!

Hier vind je Landgoed Het Grote Zand ⤵