Landgoed Het Grote Zand

Ontdek bruisende steden tijdens je vakantie

  • Rustig gelegen vakantiepark
  • Accommodaties tot maximaal 12 personen
  • Dichtbij Emmen, Groningen en Assen

Ga er lekker op uit!

Vul een rugtas met essentiële artikelen voor de gehele dag en ga erop uit naar dichtbijgelegen steden, zoals Assen, Groningen en Emmen. Vakantiepark Het Grote Zand ligt in het Drentse dorpje Hooghalen. Door de gunstige ligging van het vakantiepark kan je alle kanten op met de fiets en de auto. Beleef een heerlijke dag in de prachtige natuur van Assen en ontdek de hunebedden, of ga gezellig winkelen in Groningen of Emmen. Je zal gegarandeerd plezier hebben tijdens je vakantie bij Landgoed Het Grote Zand.

Fietsend op verkenning

Pak de fiets en ga op pad richting Assen. Een stad met prachtige natuurgebieden en historische monumenten. Denk hierbij aan de beroemde hunebedden. Assen is met de fiets te bereiken in een half uur, de perfecte afstand voor een gezellige dag uit. Ontdek de vele fiets- en wandelroutes door de natuur van Assen en geniet van het mooie uitzicht van de Drentse natuur

Naast de welbekende hunebedden, staat de Drentse hoofdstad ook bekend om het TT Assen. Dit is een motorrace die gehouden wordt op TT circuit Assen. Tijdens het race seizoen in juni komen de mensen samen op TT festival Assen voor een feestje. Geniet hier van live muziek, een drankje en oneindige gezelligheid met vrienden en familie. 

Een dagje plezier in het Noorden

Even ontsnappen aan de Drentse omgeving en een bezoek brengen aan andere bruisende steden? Groningen is hier één van! Deze studentenstad ligt op iets meer dan een half uur rijden van het vakantiepark. Je vindt hier knusse winkelstraten waar je gezellig met je vrienden en familie kan winkelen. Ga lekker lunchen bij één van de vele restaurants en lunchrooms in het centrum en kom tot rust tijdens jouw vakantie. 

Ontdek de prachtige tuinen van de Prinsentuin in het midden van de drukke binnenstad van Groningen. De Prinsentuin is één van de zuiverste voorbeelden van een renaissancetuin in Nederland. Bezoek ook de Grote Markt en de vismarkt waar je diverse producten kan kopen op de markt. 

Wild avontuur in Emmen

Als je in de buurt van Emmen bent moet je WILDLANDS Adventure Zoo gezien hebben! Binnen een half uur rijden sta je bij het dierenpark. In Wildlands maak je een wereldreis langs allemaal verschillende soorten dieren die van oorsprong uit allerlei verschillende landen komen. Neem de boot of wandel door het park om alle diersoorten, zoals leeuwen, giraffen en zebra's te spotten. 

Ben je in de stemming voor een wandeling langs allerlei bezienswaardigheden? Bezoek eens het Rensenpark in Emmen. Dit is een openbaar park waar je een wandeling kan maken met prachtige uitzichten. Je komt langs verschillende bezienswaardigheden, zoals De Nachtwacht van Emmen, Museum voor hedendaagse Tibetaanse kunst, Emmen escapes (escaperoom) en veel meer. 

Ook vind je in Emmen verschillende hunebedden. Kies voor een autorit langs deze historische monumenten, of ontdek de vele fietsroutes voor een gezellige dag op de fiets.

Is het minder mooi weer?

Treur niet! Zelfs tijdens de minder mooie dagen zijn er veel activiteiten te beleven dichtbij het vakantiepark. Bezoek bijvoorbeeld het winkelcentrum van Emmen. Deze is grotendeels overdekt, dat is dus perfect voor regenachtige dagen. Ook vind je in Assen het Drents Museum, waar je diverse soorten kunst van verschillende kunstenaars kan bewonderen. Wil je meer kunst ontdekken? Bezoek het Groninger museum in de hoofdstad Groningen. Bekijk hier kunst van verschillende lokale, nationale en internationale kunstenaars. Laat je dag in Groningen daar niet stoppen. Bezoek ook eens de bierbrouwerij in de stad Groningen. Volg een rondleiding door de brouwerij van Baxbier en ontdek hoe bier nou écht gemaakt wordt. 

Mis je het lekkere warme weer al? Bezoek dan het subtropisch zwembad 'de Bonte Wever' in Assen. Geniet van het verwarmde water of duik de sauna (gekleed) in voor een echt zomers gevoel.

Hier vind je Landgoed Het Grote Zand⤵