Landgoed Het Grote Zand
Vakantiepark Dwingeloo

Vakantiepark nabij Dwingeloo

 • Natuurrijk vakantiepark
 • In de bossen van Drenthe
 • Op 24 km van Dwingeloo
 

Genieten van een vakantie in de buurt van Dwingeloo

Welkom bij Landgoed Het Grote Zand, de perfecte uitvalsbasis voor een natuurrijke vakantie nabij Dwingeloo! Ons vakantiepark ligt midden in de Drentse natuur, waardoor onze knusse chalets en comfortabele bungalows omringt zijn door groen. Bezoek Dwingeloo tijdens jouw vakantie bij Landgoed Het Grote Zand en ontdek prachtige Drentse monumenten en natuurgebieden. Ontspan na een heerlijk dagje uit in je chalet of bungalow midden in de natuur. 

 

Vind jouw ideale verblijf:

 

Verblijven tussen het groen

Verblijf tijdens je vakantie bij Landgoed Het Grote Zand in een vakantiehuis tussen de bomen. Kies voor een comfortabele bungalow waar je heerlijk kan ontspannen na een dagje uit naar Dwingeloo en geniet van het groen rondom het vakantiehuis. Als je meer samen wilt komen met je dierbaren is een knusse chalet een goede match voor jou! Kom écht even samen en plan leuke activiteiten in met familie en/of vrienden. Verwen jezelf tijdens je vakantie en kies voor een vakantiehuis met wellness. Een aantal bungalows beschikken over een sunshower, bubbelbad en een traditionele sauna en één van onze chalets beschikt over een sunshower. Voor welk wellness huisje kies jij?

Jouw verblijf in het kort:

 • Bungalows en chalets in de natuur
 • Optioneel met wellness
 • Gelegen midden in Drentse bossen
 • Rijksmonumenten, zoals hunebedden
 • Op 24 km van Dwingeloo

Een sfeerimpressie van een vakantie nabij Dwingeloo ⤵  

 

Op verkenning naar Dwingeloo

Op slechts 24 km van Landgoed Het Grote Zand ligt het natuurrijke dorp Dwingeloo. Dit dorp staat internationaal bekend om de radiotelescoop van het Dwingeloo Radio Observatorium. Deze telescoop is de oudste draaibare radiotelescoop ter wereld. De radiotelescoop bevindt zich in een natuurrijke omgeving waar je kan genieten van prachtige uitzichten over diverse landschappen. Rondom Dwingeloo bevinden zich andere adembenemende parken, zoals Nationaal Park Dwingelerveld, die makkelijk te bereiken zijn via ons vakantiepark. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Je kan hier verschillende wandel- en fietsroutes volgen langs verschillende landschappen en schaapskudden. Een ander prachtig natuurgebied die je tijdens je vakantie bij Dwingeloo niet mag missen is natuurgebied Leggelderveld. Hier vind je zwemplas Het Blauwe Meer, waar je tussen de bomen kan zwemmen in het blauwe water. Kom jij het natuurrijke Dwingeloo ontdekken tijdens je vakantie bij Het Grote Zand? 

 
  Dwingeloo Radio Observatorium

  Bezoek de internationaal bekende radiotelescoop van het Dwingeloo Radio Observatorium. De telescoop is te vinden in een natuurrijke omgeving in Dwingeloo, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

  Nationaal Park Dwingelerveld

  Even lekker ontspannen midden in de natuur. Dat kan bij Nationaal Park Dwingelerveld waar je verschillende wandel- en fietsroutes kan volgen met prachtige uitzichten over landschappen en schaapskudden.

  Zwemplas Het Blauwe Meer

  Ga het avontuur aan en neem een verfrissende duik in het prachtige blauwe water van Zwemplas Het Blauwe Meer. Hier kan je heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht over het groen van de omliggende bomen. 

 
 

Hier vind je ons ⤵

 

Wat eerdere gasten ons vroegen:

🧒 Zijn er leuke kinderfaciliteiten op het park?

Jazeker. Kinderen zullen zich niet snel vervelen in het binnenzwembad mét apart peuterbad of in één van de vele speeltuintjes of sportvelden. Je kan een skelter huren op ons vakantiepark waarmee de kinderen urenlang plezier kunnen beleven. En laten we ook vooral het Jungle bos niet vergeten, waar ze hun energie kwijt kunnen midden in de natuur.

🐕 Zijn honden toegestaan bij Landgoed Het Grote Zand?

Ja, wij bieden huisdiervriendelijke vakantiehuizen aan. Ons vakantiepark ligt in de Drentse bossen, waar je heerlijk met je hond kan wandelen. Onze tip: vlak bij ons vakantiepark vind je hondenlosloopgebied Boswachterij Hooghalen waar je hond het hele jaar door los mag lopen.